Oorkaarsen

Oorkaarstherapie is een oeroude behandeling waarbij het ontspannen, ontladen en revitaliseren voorop staan en waarbij het oor gereinigd wordt.

Oorkaarsen worden aangeraden bij:
·  snurken
·  migraine
·  hoofdpijn
·  verkoudheid
·  griep
·  keelpijn
·  ontstoken amandelen
·  chronische bijholte – of voorhoofdholte problemen
·  oorsuizing, oorruis, doofheid (tinnitus ontsteking of irritatie van de bijholtes (sinusitis)
·  oorpijn
·  oordruk (dichtslaan van het oor)
·  neusslijmvlies ontsteking (rhinitis acuta)
·  oorverstopping door teveel oorsmeer
·  oogdruk
·  evenwichtsstoornissen

Ook kan oorkaastherapie een positieve werking hebben op:
·  angsten /depressies
·  oververmoeidheid
·  stress symptomen
·  doorbloedingsstoornissen in het oor
·  slapeloosheid
·  hyperactiviteit

Wanneer niet gebruiken:
·  Oorontsteking
·  Buisjes in het oor
·  Geperforeerd trommelvlies
·  Implantaties van het middenoorbeentje
·  Epilepsie

Oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd.
Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden.

Tijdens een oorkaarsbehandeling worden altijd beide oren behandeld. Steek een oorkaars aan en plaats het in een hoorgang. Door de trilling van de branding vindt een drukregulatie plaats in het middenoor wat een masserende werking heeft aan het trommelvlies. Dit heeft een weldadige, bevrijdende werking rondom het hoofd- en oorgebied en u zult het gevoel krijgen dat druk wordt afgenomen. Met het geluid van een knisperend haardvuur worden de acupunctuurpunten in uw oren behandeld. Een kaars brandt ongeveer 10-15 minuten.

Tijdens het verbranden van de oorkaarsen zijn verschillende fasen in de werking te onderscheiden. Dankzij het "schoorsteeneffect" ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Cliënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor regio.

Bij de verdere verbranding, speciaal na het "omklappen" van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Daarna via de buis van Eustachius de mond-, keel-, neus- en bijholten. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, neus en bijholten door middel van dieptewarmte en onderdruk. Tevens reguleren ze de druk in het oor en de bijholten.Contact

De wieken 41, 1 hoog
1906DA Limmen
06 271 22 571
info@base-ik.nl

Blijf op de hoogte
Stel een vraag

Blog

2016-06-14

De eerste simpele stap om gezonder te eten, is het kiezen voor voedingsmiddelen die voeden. Haal uit je keukenkastjes en voorraadkast de volgende merken; Knorr, Honig, Ah gerechten in pak,…


Lees verder

Twitter