Darm

Wat is Colon Hydrotherapie?
Colon Hydrotherapie is een therapie waarbij gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd water, onder lage druk in de dikke darm wordt gebracht. Dit is een continu bewaakt proces waarbij de gehele dikke darm van het rectum tot de blindedarm (Cecum) gespoeld (gewassen) wordt.
Het is een veilige methode, onder veilige condities zonder chemicaliën of medicamenten en vormt een natuurlijke oplossing voor problemen die een normaal functioneren van de dikke darm belemmeren. In ons centrum wordt gewerkt met LIBBE spoelunits, dit is een open systeem waardoor een tweerichtingsverkeer ontstaat. Inkomend water en de uitgaande stroom van water met afvalstoffen lopen langs elkaar heen. De temperatuur van het water is instelbaar en vormt een onderdeel van de therapie. Er zijn geen onaangename luchtjes, deze worden in de unit afgezogen. Doordat een deel van de afvoer doorzichtig is kun je zien wat er wegspoelt naar het riool. Het is een uiterst hygiënisch proces waarbij geen risico's voor besmetting ontstaat.
Het is een cliënt- en therapeut- vriendelijke methode waar respectvol met u wordt omgegaan. U bent in het bijzijn van de therapeut geen moment onbedekt.

Waarom Colon Hydrotherapie ?

De spijsvertering:
Alvorens meer over het effect van Colon Hydrotherapie te kunnen zeggen is het nodig iets dieper op de spijsvertering in te gaan. De bedoeling van de spijsvertering is het voedsel te splitsen in zijn elementaire bouwstenen (zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen….) en zó klein te maken dat de deeltjes ervan door de wand van de darm heen in het darmbloed kunnen worden opgenomen. Dit gebeurt met behulp van speeksel, darmsappen, gal van de lever, pancreasenzymen, door kauwen en maag- en darmbewegingen. Niet alleen voedingsstoffen maar ook gifstoffen worden opgenomen en komen in de poortader terecht (hierin stroomt het bloed afkomstig uit de maag, de dunne- en de dikke darm). Het poortaderbloed wordt eerst naar de lever gestuurd, die o.a. tot taak heeft het bloed te ontgiften en te zuiveren alvorens het in de grote circulatie terecht komt. Het spijsverteringstraject kan omschreven worden als een proces dat uit verschillende, elkaar opvolgende deelfasen bestaat. Voedsel wordt bewerkt en doorgeschoven van de ene fase naar de volgende fase. Het begint bij de mond en eindigt bij de endeldarm, waarna de ontlasting via de anus het lichaam verlaat. Tot aan het slikken heeft de mens direct invloed op de spijsvertering, daarna wordt het verdere proces door het lichaam overgenomen. Elke fase beïnvloedt de volgende fase. Als het eten bijvoorbeeld niet goed gekauwd wordt en niet voldoende lang in de mond blijft, waardoor het eerste verteringsproces niet goed op gang komt, krijgt de maag het zwaarder en komen er uiteindelijk meer onverteerde voedselresten in de dikke darm terecht. Slechte bacteriën voeden zich met deze onverteerde voedselresten en zetten deze om in stoffen die voor het lichaam giftig zijn (alcohol, ammoniak, scatoline, amine fenol, etc.) het voedsel gaat rotten en gisten.
In de dikke darm komen grote hoeveelheden darmbacteriën voor. Dit wordt de darmflora genoemd. Een gezonde darmflora kan omschreven worden als een goed evenwicht tussen goede en slechte bacteriën. Het hierboven beschreven rottings- en gistingsproces verstoort dit evenwicht en zorgt ervoor dat er teveel giftige stoffen in het poortaderbloed komen. Als de lever teveel gifstoffen te verwerken krijgt, slaagt ze er niet in deze te elimineren en komt een deel ervan in het bloed van de grote circulatie. Het lichaam zal vervolgens proberen zich van de gifstoffen te ontdoen en gebruikt hiervoor andere delen, zoals de huid (acne, overmatig transpireren, veel stinkend zweet), de longen (structureel slechte adem), de baarmoeder (erg stinkende menstruatie) etc. Ook worden gifstoffen elders in het lichaam afgezet. Gewrichten, spieren, zenuwen etc., kunnen vervolgens voor allerlei klachten gaan zorgen. Colon hydrotherapie herstelt dit proces.


Voor wie is Colon Hydrotherapie?

Voor iedereen!
70% van de ziektes vindt zijn oorzaak in een verkeerde darmfunctie! Wat eten we? Fastfood, groeihormonen in vlees, bespoten groenten, kant en klaar maaltijden en ander geprocesseerd voedsel. Hoe eten we? Velen eten gehaast en kauwen niet goed. Ook stress, overmatig alcohol gebruik, roken, te weinig bewegen en niet in de laatste plaats ons medicijngebruik zorgen ervoor dat het spijsverteringstraject ernstig wordt verstoord. Hierdoor komen er teveel onverteerde voedingsresten in de dikke darm, die overbelast en vervolgens vervuild en verstopt raakt. De dikke darm kan zijn werk niet goed meer doen, wat tot veel vervelende klachten kan lijden, zoals eerder beschreven. Als u één van de volgende symptomen heeft kunt u veel baat hebben bij hoge darmspoelingen:

·  eczeem en acne
·  reumatische klachten en fybromyalgie
·  lever- en nierkwalen
·  spastische darm
·  spataders en hoge bloeddruk
·  diarree en constipatie
·  gebrek aan eetlust
·  chronische vermoeidheid, (moeheid na de maaltijd)
·  overgewicht
·  slechte spijsvertering met maagzuur
·  vermindert libido
·  tonusverlies van de huid
·  hoofdpijn, migraine
·  en vele andere, vaak kleine, onduidelijke klachten.

Wat doet Colon Hydrotherapie?
Colon Hydrotherapie verwijdert stagnerende en verzamelde faeses (de vervuiling) op zeer doeltreffende wijze van de darmwand en uit de gevormde zakken en plooien van de dikke darm en voorkomt dus vermeerdering van bacteriële gifproducten in het poortaderen lymfesysteem. Doordat er warm water onder lage druk in de darm wordt gebracht zet deze zich uit en openen de darmplooien zich. Hierdoor worden oude, vaak in jaren opgebouwde verteringsresten (korstjes, steentjes, teerachtig materiaal), ook wel de slakken genoemd, losgeweekt en weggespoeld. Het tweede belangrijke effect is dat door de darmwand veel (gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd, dus zeer zuiver) water wordt opgenomen. Dit water komt in het poortaderbloed terecht, waardoor dit bloed (met naar schatting 1 a 2 liter water per behandeling), verdund wordt. De lever wordt hierdoor grondig gewassen en stuurt vervolgens het verdunde bloed naar de grote circulatie. Dit betekent dat de ongeveer 5 liter bloed van de grote circulatie ook een flinke wassing ondergaat, waardoor de overige, bij de ontgifting betrokken organen, huid, baarmoeder, longen etc. tijdelijk ook ontlast worden. Doordat het bloed van de grote circulatie verdund wordt stroomt dit tevens makkelijker door de haarvaten, die tevens wijder moeten worden om het op te nemen. Hierdoor daalt een eventuele hoge bloeddruk aanmerkelijk. Zo is het hele lichaam gediend met het spoelen van de dikke darm.

Samengevat

Colon Hydrotherapie:
·  spoelt en reinigt uw gehele dikke darm op een natuurlijke en onschadelijke manier
·  herstelt uw darmflora
·  ontlast, spoelt en reinigt uw lever, waardoor extra belasting van andere organen wordt voorkomen
·  zuivert uw bloed en verbetert het lymfatische stelsel
·  verbetert de aanmaak en opname van voedingsstoffen

Kortom: door hoge darmspoelingen verminderen of verdwijnen vele klachten en vermeerdert uw energie en levenslust.

Wat mag u verwachten?
De meeste cliënten ervaren direct na de behandeling, of binnen enkele dagen erna, een verhoogd welbevinden en een afname van hun klachten: verbeterde stoelgang, beter uitziende menstruatie met minder klachten, betere adem, verbetering van de huid (minder eczeem, acne).
Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten en is niet pijnlijk, wellicht wel onwennig. Er kunnen wat krampen ontstaan die een weeïg gevoel kunnen geven. Wij gebruiken warme zakken die helpen als dit effect optreedt. Wij raden aan om de eerste keer twee dagen achter elkaar een spoeling te doen, dus bijvoorbeeld één op maandag en dan één op dinsdag. Dit is belangrijk om het reinigen van de dikke darm goed op gang te brengen. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om een kuur van zes behandelingen te nemen. De dikke darm is ongeveer anderhalve meter lang en u kunt u voorstellen dat dit niet in één keer gereinigd is. Hier gaan een aantal behandelingen overheen. Samen met u maken wij een persoonlijk behandelplan. Het is ook belangrijk minstens 2 uur voor de behandeling niet meer te eten. Na de behandeling kunt u het eten weer rustig op bouwen; u krijgt hier uiteraard instructies over.
Voor sommige mensen, meer mannen dan vrouwen, is de stap om een darmspoeling te ondergaan groot. Een eerste behandeling is vaak onwennig. We hebben bijna allemaal al heel vroeg geleerd dat poep vies is en we zijn er niet aan gewend om over te praten. Ook het idee dat er een canule (steriel verpakt en voor eenmalig gebruik) in je anus gaat schrikt af. De canule is nog geen centimeter dik (bij een open systeem, bij gesloten systeem is deze ongeveer 2,5 centimeter dik). Vaak voel je er niets van. Het is meer de gedachte en wellicht enige gêne die we erover hebben. We zouden nog veel over de voordelen van onze hoge darmspoelingen kunnen vertellen, maar je kunt het beter zelf ervaren. Wij zijn er van overtuigd dat niemand darmspoelingen kan ondergaan zonder dat hij of zij hiervan de positieve invloeden zal merken. Zoals gezegd de resultaten zijn zeer snel merkbaar en het is het resultaat wat telt. Tenslotte het volgende. U hoeft geen klachten te hebben om aan het spoelen van uw dikke darm te beginnen, het is zelfs beter niet te wachten op klachten. We poetsen toch ook dagelijks onze tanden en wachten niet met poetsen tot we problemen krijgen? Ook hier gaat het over bacteriële aantasting.

Colon Hydrotherapie versus klysma's
Ondanks dat wij van mening zijn dat elke vorm van darmreiniging een heilzame werking heeft voor uw gezondheid. Zijn er grote verschillen tussen "klysma" en "hoge darmspoeling".
Bij een klysma wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht. Hierdoor wordt de instroom van water beperkt tot het Rectum en het Sigmoid gedeelte. Het therapeutische effect wordt hierdoor beperkt. Het is een eenrichtingsverkeer waarbij òf water wordt ingebracht òf afvalstoffen worden uitgescheiden. Het water wordt niet gezuiverd en luchtjes niet afgezogen.
Bij Colon Hydrotherapie wordt gewerkt met een spoelunit die onder lage druk de gehele dikke darm reinigt, het is een tweerichtingsverkeer, uiterst hygiënisch.

Contact

De wieken 41, 1 hoog
1906DA Limmen
0627122571
info@base-ik.nl

Blijf op de hoogte
Stel een vraag

Blog

2016-06-14

De eerste simpele stap om gezonder te eten, is het kiezen voor voedingsmiddelen die voeden. Haal uit je keukenkastjes en voorraadkast de volgende merken; Knorr, Honig, Ah gerechten in pak,…


Lees verder

Twitter