Wanneer je in de baarmoeder van je moeder zit je als kind ervaar je allerlei emoties om je heen (van anderen)!

Alleen het kind denkt dat het van zichzelf is. En slaat dit in 1 hersenhelft op. Ons onderbewuste gaat er van uit dat wanneer je iets mee maakt op trauma of shock nivo dat je hersenen deze situatie in 1 hersenhelft (onbewuste)op slaat ipv 2 (onbewuste en bewuste). Hierdoor triggerd het op allerlei nivo's. Alleen het kind denkt dat het van zichzelf is omdat het is omdat de gebeurtenis/emoties opgeslagen zit.

Bijvoorbeeld als bij een echo aan de ouders vertelt wordt dat het baby'tje te klein is. Dit raakt de ouders (zorgen) en het kindje hoort en voelt ik ben niet goed (genoeg). Het babytje wordt geboren verwerkt zijn geboorte en ontdekt al heel snel dat hij een lichaam heeft en raakt in paniek. Want dit lichaam was niet goed genoeg! Gevolg verhoogd adrenaline gehalte, huilbaby, afkeer enz.

Op het moment dat ik als de therapeut de onderliggende redenen/ het moment in beeld heb weet ik waar het wringt en zorgen we ervoor dat ze baby de situatie wel in 2 hersenen helften op slaat en verwerkt. Het geweldige aan een baby is dat het bijna altijd meteen stopt met het huilen. De baby heeft geen reden meer om te huilen, in paniek te zien. Fantastisch om te zien.

In de jaren heb ik mijn eigen visie en methode verder uitgebouwd. Hier heb ik al vele mee mogen helpen en mag ik er straks grootser Nederland mee in!

Contact

De wieken 41, 1 hoog
1906DA Limmen
0627122571
info@base-ik.nl

Blijf op de hoogte
Stel een vraag

Blog

2016-06-14

De eerste simpele stap om gezonder te eten, is het kiezen voor voedingsmiddelen die voeden. Haal uit je keukenkastjes en voorraadkast de volgende merken; Knorr, Honig, Ah gerechten in pak,…


Lees verder

Twitter